Явно космосът се превръща във фикс идея за филантропски настроените милиардери, за които очевидно Земята вече не е достатъчно поле за развитие и изява.

От месеци насам сме заливани с информация относно извънземните начинания на Илон Мъск, а сега изглежда, че и най-богатият човек на планетата Джеф Безос се е насочил към бизнес извън атмосферата.

Как изглеждат 133 милиарда долара

Как изглеждат 133 милиарда долара

Шефът на Amazon изкарва по 107 милиона долара на ден

По време на конференция в Лос Анджелис тази седмица Безос изложи идеите си за човешкия път извън пределите на Земята и съобщи, че Луната е страхотна дестинация за изместване на тежката индустрия, която в момента замърсява и задушава планетата ни, предаде TechCrunch.

"В нетолкова далечното бъдеще - може би след десетилетия или 100 години - ще е много по-лесно да правим неща в космоса, отколкото на Земята", каза Безос.

Според милиардера, развитието на възобновяемите източници на енергия на Земята ще доведе до наличието на много излишна енергия, която ще може да бъде ползвана за транспорт до Луната.

Безос е собственик на компанията Blue Origin, която специализира в развитието на технологии за космическо пътуване. Въпреки че от известно време се говори за партньорство между NASA и Blue Origin, Безос подчерта, че компанията му е готова да предприеме изследване на космоса, дори и без подкрепата на NASA.

Стана ясно кога ще отвори първият хотел в Космоса

Стана ясно кога ще отвори първият хотел в Космоса

И колко ще струва нощувката в него