Добре помним как преди по-малко от две години Джъстин Тимбърлейк беше на ръба да изгуби половинката си заради съмнения за изневяра. Също толкова добре помним и как се извини публично в Instagram. С малко думи, но явно от сърце, той успя да запази връзката си и случаят отшумя.

Джъстин Тимбърлейк, Джесика Бийл, Алиша Уейнрайт и принуден ли е изпълнителят да се извини

Принуден ли беше Джъстин Тимбърлейк да се извини

Май Джесика Бийл дърпа конците

Преди дни обаче звездата отново бе принуден да се обяснява (и отново в социалните мрежи) за своето лошо поведение в миналото. Този път не към една, а към две известни дами.

Става въпрос за бившата му приятелка Бритни Спиърс и за Джанет Джаксън. И макар поводите да са различни, явно и с двете е постъпил некоректно.

Една от основните теми в новия документален филм Framing Britney Spears е връзката на Бритни с Тимбърлейк. Двамата са заедно от 1999 до 2002 г.

Във филма Бритни Спиърс споделя как преди време той публично се е хвалил със сексуалния им живот. След раздялата им се появява и песента му "Cry Me a River", с която Джъстин й отмъщава и индиректно я обвинява в изневяра.

Кадрите предизвикват вълна от нападки срещу 40-годишния изпълнител на хита "Can't Stop The Feeling!". Точно те се превръщат и в основната причина Джъстин да се извини на Бритни в социалните мрежи.

Последното издание на Super Bowl става повод за другото сериозно обвинение срещу Тимбълейк, този път от страна на Джанет Джаксън.

Причината е съвместното им участие в полувремето на шоуто през 2004 г., когато Джъстин скъса -  без да иска, част от дрехата на Джаксън и излага на показ гърдите й.

След участието им Джанет Джаксън е наказана публично заради "неизправност в гардероба". Именно заради този гаф, е обвинена за персона нон грата от организаторите на състезанието.

А Тимбърлейк не отнася и грам критика, но и не се застъпва за Джанет. Именно неговото бездействие я ядосва и става повод да повдигне темата за "двойния стандарт" в отношението към чернокожите дами и белите мъже.

Явно обвиненията и на двете жени, и на техните почитатели са остри и достоверни, защото преди броени дни Тимбърлейк пуска дълго и откровено извинение в Instagram.

Накратко - Тимбърлейк казва, че не е "перфектен", и признава, че се е възползвал от привилегията на белите мъже. И уточнява, че това извинение е само първата стъпка и е готов да поеме отговорност за собствените си грешки.

Как точно обаче, не става ясно.