В последните месеци стана ежедневие някоя известна личност да получава обвинения в сексуално насилие. В повечето случаи датата на предполагаемото деяние е от преди няколко години, но точно сега жертвите се сещат да говорят.

Този път на прицел със същия сценарий е Джъстин Бийбър. Изпълнителят, който отскоро е семеен, получи изненадващ удар през миналия уикенд.

В анонимен Twitter акаунт, подписан само с името Даниел, бяха публикувани обвинения, че изпълнителят е упражнил сексуално насилие върху въпросната жена на 9 март 2014 г. в хотел Four Seasons в Остин, Тексас.

Дамата твърди, че се е запознала с Бийбър по време на негово участие в музикален фестивал в града. Тогава тя е била на 21, а той - на 20. След края на представянето му на сцената, той поканил Даниел и нейни приятели в хотела, а малко по-късно двамата се отделили в друга стая и той я насилил.

Скоро след публикуването си, постът с обвиненията бе изтрит от социалната мрежа. Но времето бе достатъчно, за да стигнат те до всички, включително и до Бийбър.

Първоначално в негова защита се обяви мениджъра му Алисън Кей. Той заяви, че обвиненията са "фактически невъзможни", защото във въпросната нощ изпълнителят е нощувал в наето Аirbnb, а на следващия ден се е преместил в хотел, но неговото име е Westin, пише Guardian.

Бийбър също реши да не мълчи и отговори на написаното по негов адрес с поредица от туитове, както и с доказателства кога къде е спал. Каза и с кого е спал - с тогавашната си половинка Селена Гомес.

Джъстин Бийбър, Хейли Бийбър и приключенията им из страната

Приключенията на Джъстин и Хейли

Когато вече не им се седи вкъщи

"Няма никаква истина в тази история", категоричен е изпълнителят. Той смята, че всяко твърдение за сексуално насилие трябва да се взема на сериозно. Затова и е решил да отговори на отправеното към него. Следващата стъпка, която ще предприеме, е да си потърси правата и в съда.