Джак Дорси определено не влиза в полезрението ни толкова често, колкото Марк Зукърбърг, но когато го прави, определено има защо.

Джак Дорси, балансът между работата и личния живот и защо се присмя на Илон Мъск

Джак Дорси се присмя на Илон Мъск

Защо го мисли за старомоден

Основателят на Twitter се слави като един от особняците на Силициевата долина и не обича много-много да говори за себе си. Дори в собствената си социална мрежа не е от най-активните, въпреки че има 5.3 милиона последователи

А първия туит на Дорси е от 21 март 2006 г. и гласи "Просто си настройвам туитъра" ("just setting up my twttr"). 15 години по-късно, това кратко съобщение бе продадено с благотворителна цел.

Публикацията е под формата на така актуалните напоследък NFT - уникален цифров сертификат, който посочва кой притежава снимка, видео или друга форма на онлайн медия. Той има стойността на колекционерски артикул и не може да бъде копиран.

Сделката е извършена през платформата Valuables, а заплащането е в криптовалутата Ether и се равнява на 2.9 милиона долара към момента на покупката, предава BBC News.

Купувач пък е малайзийският предприемач Сина Естави, който е собственик на блокчейн компания. Той сравнява покупката си с тази на Мона Лиза. "Това не е просто туит! Мисля, че след години хората ще осъзнаят неговата истинска стойност", хвали се той.

Mars House, Криста Ким и продажбата на първата в света виртуална NFT къща

Продава се първата в света NFT къща

Само за такава сделка не бяхме чували

Джак Дорси пък обяви публично, че ще преобразува криптовалутата в долари и ще дари сумата в подкрепа на организацията Give Direct, кяото развива дейността си в Африка. А публикацията му ще продължи да е публично достъпна в профила му в Twitter.