Не знаем кое от двете е стопило богатството му - ангажимента му на Президент или пандемията, но за периода 2016-2021 г. Доналд Тръмп е изгубил стотици милиони.

Лейди Гага, Пинк, Доналд Тръмп, щурмът на Капитолия и в какво обвиниха певиците настоящия президент на САЩ

Импийчмънт за Тръмп искат тези звезди

И ние така

Според Bloomberg Billionaires Index, нетното състояние на Доналд Тръмп е намаляло с около 700 милиона долара и в момента се равнява на 2.3 милиарда щатски долара (1.65 милиарда британски лири).

Анализаторите смятат, че основната причина за това е COVID-19. Тръмп притежава офис сгради, хотели и курорти, но заради пандемията е изгубил сериозна част от приходите си от наеми и вследствие намалелия туристически поток. А недвижимото му имущество представлява около три четвърти от богатството му.

Донълд Тръмп държи и 19 голф игрища. Въпреки нарасналия интерес към спорта - заради дистанцията, която предлага, при това на открито, милиардерът претърпява финансови поражения и на този фронт.

Но и в това няма нищо случайно. След обсадата на Капитолия от негови привърженици през януари Асоциацията на професионалните голфъри на Америка (PGA) прекрати споразумението с Тръмп за домакинство на игрището му в Ню Джърси. Там трябваше да се състои турнирът през 2022 г.

Deutsche Bank - единствената банка, която беше готова да отпусне заеми след фалитите му през 90-те години, също се дистанцира след размириците. От управата открито заявяват, че скъсват всички бизнес отношения с него.

Тръмп притежава и малък флот от самолети, между които Boeing 757. Но те са доста остарели и стойността им също е паднала драстично, уточняват от Bloomberg. Отделно, в момента е обект и на разследване за укриване на данъци.

Доналд Тръмп, Мелания Тръмп и първата им обща поява след напускането на Белия дом

Заедно ли са още Доналд и Мелания Тръмп

Слуховете се оказват силно преувеличени

На всичко отгоре, отскоро се носят слухове за влошаване на отношенията му и с Мелания Тръмп. Според злите езици, съпругата му само чака удобен момент, за да се разведат.