Смятан от мнозина за най-добрия тенисист на всички времена, Роджър Федерър продължава да взима турнири с лекота въпреки "преклонната" си за спорта възраст от 36 години. Ето как се храни швейцарецът - далеч от строга диета за атлети, която няма да ни се отрази много добре, ако не се занимаваме с тренировки колкото него.

Закуска

Роджър признава, че предпочита да започне деня с нещо сладко - например домашно приготвени гофрети с конфитюр. Към тях пие кафе, прясно изцеден плодов сок и шот ябълков оцет.

Обяд

Два часа преди мач Федерер хапва солидна порция паста с лек сос. "Правя го вече 20 години", признава тенисистът.

Междинни хапвания

Енергийни барчета и много банани са подкрепящите храни, които избира между сетовете. Бананите са източник на въглехидрати и калий, а той е важен за предотвратяване на крампите по време на по-дълги мачове.

Got naan?

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) on

Вечеря

Роджър Федерер е фен на италианската, индийската и японската кухни, които често забелязваме и в Instagram профила му.

Той обаче признава и нещо шокиращо за атлет: "Обичам сладолед и шоколад. Такава е диетата ми, обичам сладко и не се чувствам зле от това. Мога да ям сладко и да играя тенис, не е проблем."

А алкохол?

Очевидно е, че 36-годишният швейцарец не желае да минава за пуритан, не спазва диети и се наслаждава на живота. А това включва и обичайната чаша шампанско след победен мач. Или повече от чаша - Федерер споделя, че е страдал от ужасен махмурлук на сутринта, след като взима осмата си титла от турнира "Уимбълдън".