Дейвид Бекъм е не само един от най-резултатните футболисти в историята на този спорт - той е и един от най-популярните спортисти. Което го прави и желано лице за доста компании независимо от сферата им на дейност.

Дейвид Бекъм - новото лице на бира Stella Artois

Ето кой заложи на чара на Дейвид Бекъм

Нов рекламен договор за футболната звезда

Малко след като се мести да живее в Лос Анджелис със семейството си, Бекъм се съгласява да стане посланик на F45 Training - компанията за тренировки, от която съседът му и актьор Марк Уолбърг държи 36 %.

Както футболистът, така и F45 Training правят сериа от публикации в социалните медии, чиято цел е да се привлекат клиенти за компанията. Въпросните публикации вече са изтрити, а Дейвид Бекъм е завел дело срещу Уолбърг.

Снимка 634689

Източник: GettyImages

Според документите за него, Бекъм се чувства "подмамен" и твърди, че е изгубил 10 милиона долара (около 8 милиона британски паунда), след като не е получил акции от F45, които са били част от сделката. Те са му били дадени, след като цената им драстично е паднала.

Снимка 659136

Източник: GettyImages

Бекъм съди и Mark Wahlberg Investment Group (MWIG), и основателите на F45 Адам Гилкрист и Роб Дойч. Всички те поискаха делото да бъде отхвърлено, но съдията отсъди срещу тях. Футболната звезда не е единственият, предприел съдебни мерки срещу F45. Бившият играч в Американската футболна лига Теръл Оуенс съди австралийската компания през 2017 г. за това, че не му е изплатила 700 хил долара, пишат The Wrap.