През 2018 г. Деми Ловато взема свръхдоза наркотици, която се оказва почни смъртоносна. Оттогава насам певицата не само продължава да се бори със зависимостта си, но и открито да говори за нея.

Деми Ловато на 31

Деми Ловато в 25 факта

Защото днес някой има рожден ден

Наскоро тя разкри, че след свръхдозата са се отключили последствия, които се проявяват всеки ден. Едно от тях засяга зрението ѝ - тъй като има слепи петна, вече не шофира. Другият ѝ проблем пък е свързан със слуха ѝ.

Въпреки трудностите, дори и ежедневните, с които и до днес се бори, Деми Ловато признава, че не е ядосана на себе си и сега се опитва да живее "тук и сега", където е много по-щастлива от всякога. Певицата осъзнава, че семейството и приятелите ѝ също са преживели ужаса след свръхдозата ѝ, но не се фокусира върху това да съжалява за каквото и да било в живота си и си напомня "колко е важно да не живеем в миналото и да не съжаляваме за нещата".

В ново интервю за американското предаване The Howard Stern Show Деми Ловато разкрива още подробности около това колко ѝ е било трудно да се възстанови след като едва не губи живота си заради наркотиците.

Тя не крие, че след свръхдозата е имала период, в който не е употребявала други наркотици освен канабис. Освен това и е пиела, но умерено. Спомняйки си за това време обаче, певицата признава, че не е бил най-добрият подход за справяне.

"Трябваше да го науча сама. Това, което направих, беше да заменя зависимостта си с нещо, което смятах за по-безопасно", обяснява Деми Ловато.

По това време обаче тя се е борила и с други проблеми, като наддаването на тегло и депресията. Певицата споделя, че се е криела се в стаята си и не е искала да излиза навън, защото не е искала никой да я вижда. Чувството тя описва сякаш е била в кома, не се е усещала жива и не е изпитвала нито щастие, нито дори болка.

Деми Ловато открито за последствията след свръхдозата

Тежките последствия за Деми Ловато след свръхдозата

Справя ли се певицата със зависимостта си

Сега обаче Деми Ловато е намерила правилния начин да остане чиста и трезва и споделя, че това, което работи за нея, е единствено стриктното въздържание.