През последните години зачестиха случаите на жени, обвинили популярни холивудски актьори в сексуален тормоз. Присъди за деяния обаче са рядкост до момента.

Присъда в действие - Елизабет Холмс влезе в затвора за 11 години

Присъда в действие - Елизабет Холмс влезе в затвора

Ето какво я очаква там

Е, не и при Дани Мастърсън. Актьорът, познат от The Ranch и "Шеметни години", бе осъден на 30 години до доживотен затвор по обвинения в изнасилване.

През 2020 г. Мастърсън бе обвинен в изнасилването на три жени в три различни случая между 2001 и 2003 г. Той, разбира се, отрече да е извършвал престъпленията, но през май жури, съставено от седем жени и петима мъже, намери актьора за виновен по обвиненията. В крайна сметка, по едно от тях не бяха събрани достатъчно доказателства.

Снимка 632955

Източник: GettyImages

В присъствието на съпругата му и цялото му семейство 47-годишният Дани Мастърсън бе осъден да прекара в затвора поне 30 години. Според The Hollywood Reporter, случаят с актьора е добил популярност и заради обвиненията, че Сциентоложката църква е опитвала да разубеди жертвите да докладват за случилото се.

Оказва се, че жертвите на Мастърсън са били част от църквата, чийто най-известен последовател е Том Круз. Съвсем наскоро пък Леа Ремини заведе дело срещу Сциентоложката църква, обвинявайки я в тормоз.

Защо Леа Ремини съди Сциентоложката църква, в която членува и Том Круз

Защо актриса съди църквата, в която членува Том Круз

Леа Ремини взема мерки

"Господин Мастерсън, вие не сте жертвата тук. Вашите действия преди 20 години отнеха гласа и избора на друг човек. Вашите действия преди 20 години са престъпни и затова сте тук", е заявила съдията по делото Шарлейн Олмедо.