Грубо казано, всеки човек е съвкупност от две същности - физическа и психическа. Първата - спокойно може да го кажем, е доста по-издръжлива, за разлика от втората. Много хора обаче подценяват психиката си. Или по-точно напрежението, на което ежедневно я излагат.

Паник атаките - начин на употреба

Паник атаките - начин на употреба

Да те е страх да живееш не е толкова страшно

Такъв е и случаят с нападателя на баскетболния отбор Кливланд Кавалиърс - Кевин Лав. 29-годишният спортист написа прочувствено писмо до The Player's Tribune, в което разказва за психичните си проблеми. Той разкрива, че на 5 октомври, по време на двубоя между неговия Кливланд и Атланта, е получил паник атака

Звездата на Кавалиърс разкрива, че до този момент си е мислел, че психичните проблеми засягат другите, но не и него самия. Всичко това обаче се променя, когато получава първата си паник атака.

В писмото Кевин Лав споделя, че е бил подложен на сериозно напрежение - проблеми в семейството и високите очаквания към него на корта. И в един момент психиката му не е издържала. Той се е отправил към съблекалнята, но, буквално, не е знаел какво се случва.

Последвали са прегледи и изследвания в местната болница, които, за щастие, не са отчели нищо тревожно. Тогава Кевин Лав решил да потърси помощта на терапевт.

Баскетболистът разкрива, че психичните проблеми не бива да бъдат подценявани, нито да се страхуваме от това да ги споделяме. Защото всеки преминава през трудни моменти. И макар досега нито един спортист в лигата да не се е оплаквал от подобни проблеми, според Кевин Лав те просто ги задържат вътре в себе си, което е грешно. 

Леброн Джеймс срещу расизма

Леброн Джеймс срещу расизма

"Защото цветът на кожата, расата или това кой си нямат никакво значение"

Причината Кевин Лав да разкрие за проблемите си, е в признанието на друг баскетболист - Демар Дерозан, че страда от депресия.