Тази година момчетата от корейската кей-поп група BTS имат защо да са удовлетворени. Признанията и успехите им следват един след друг.

BTS, "Boy With Luv", Холзи и какъв рекорд подобри кей-поп групата в YouTube

Корейска група превъртя YouTube

BTS и Холзи са взривоопасни

Миналия месец BTS получи първата номинация на наградите "Грами". През лятото пък песента им Dynamite оглави класацията на списание Billboard за сингли.

Twitter тази седмица обяви, че за четвърта поредна година BTS е на първо място за музиканти, за които са пускани най-много туитове в САЩ.

А буквални преди дни сп. Time избра BTS за „Артист на годината“.

От дебюта си през 2010 г. седемчленната група е в челните редици на южнокорейската поп музика. Групата е една от най-популярните и в света и имат милиони фенове, които наричат себе си армия.

"BTS не е само най-изявената кей-поп група в класациите. Тя стана най-известната група в света - точка" - пише Раиса Брюнър от Time в представянето на седемте момчета.

"И те постигнаха това в година, определяна от трудности, в която светът спря на пауза и всички трудно поддържат връзките си. Други известни личности се опитаха да се възползват от тазгодишните предизвикателства, повечето се провалиха."

Връзките на групата с феновете ѝ е една от ключовите причини, групата да може да премине през кризата заради COVID-19, за разлика от други изпълнители.

Момчетата от BTS мобилизираха феновете си и в подкрепа на световни каузи като движението Black Lives Matter ("Животът на чернокожите има значение"). Групата дари 1 милион долара за каузата, съобщава Time.

"Понякога още се изненадвам от немислимите неща, които се случват. Тогава се питам кой ще постигне това, ако не ние?", каза Шуга в интервюто към съобщението за наградата.

А за това колко ценни са те в родната им Южна Корея, говори и фактът, че държавата промени закона за военната служба, за да може момчетата да получат отсрочка и продължат да прославят страната си.

Корейската група BTS, военната служба и новият закон, който дава още две години отсрочка

На момчетата от BTS им се размина, и то със закон

Армията от феновете им е на върха