Редовно ги виждаме в целия им блясък и с безупречен външен вид и това ни кара да забравяме, че и те са хора, точно като нас. Кралските особи може да се хранят в порцеланови чинии и със сребърни прибори на официалните приеми, но когато никой не ги гледа предпочитат по-обикновени ястия, които самите ние също често слагаме на масата.

Принцеса Беатрис и принцеса Айша с еднакви рокли - на кои други кралски дами се е случвало

Неволните модни гафове на кралските дами

И на тях се случва

Принц Уилям се оказва фен на сладките изкушения и на едно по-конкретно. Неговата любима торта е бисквитена с шоколад и по негово желание именно такава е една от тортите на сватбата му с Кейт Мидълтън - направена от 1700 бисквити и 17 килограма шоколад. 

Лесният десерт всъщност е любим не само на него в британския кралски двор и от поколения е предпочитано допълнение към следобедния чай. Покойната кралица Елизабет Втора също е държала винаги да има шоколадова бисквитена торта и си е похапвала редовно по едно малко парче.

Снимка 595301

Източник: GettyImages

Новата британска кралица Камила също има своето не особено полезно, но много вкусно прегрешение. Тя си пада по пържена риба и картофки, увити в хартия. Храната, която се продава на много павилиончета по улицата, известна като fish&chips, е далеч от здравословна, но не може да устои на аромата й, признава самата тя.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън също обичат от време на време да си похапват пърженото изкушение, най-вече когато са на почивка в имението Балморал. А като студенти са били редовни клиенти на заведение за бързо хранене, в което се е приготвяло. И очевидно им навява спомени за времената преди тежките кралски вечери.

Снимка 627131

Източник: GettyImages

Пицата е едно от ястията, които никога не е сервирал на кралица Елизабет Втора, споделя Дарън Макгрейди, готвил за нея цели 11 години. Тя дори не е искала да опита от нея по време на посещения в Италия. За сметка на това внуците й Уилям и Хари са големи фенове на пицата. Кейт Мидълтън също обича често да вечеря с нея, като предпочита да е с бекон, предава Daily Mail.

Друго италиански специалитет, който е на почит сред някои кралски особи, са спагети болонезе. В опитите си да впечатли Кейт като студент, принц Уилям приготвя именно тях. Днес пък синът им принц Джордж по-скоро предпочита да похапва пастата със сос карбонара. А за цялото семейство приготвянето на спагети се превръща в истинско забавление.

Снимка 585292

Източник: GettyImages

Принцесата на Уелс определено не изглежда като някой, който си позволява да яде десерти. Но и тя е човек. И много обича тофи пудинг. Особено този по рецепта на Макгрейди, която съдържа фурми и е с лепкаво-сладка глазура. Кралица Елизабет Втора също му е била фен, особено в студените дни, прекарани с имението Сандрингам.

Яйцата са бърза, лесна и здравословна закуска, предпочитана от мнозина. Крал Чарлз например е изисквал всеки ден да му варят по седем яйца, от които изяжда само едно - това, което най му допада по твърдост.

Крал Чарлз, Кралица Елизабет II, Кралица Виктория - кралски особи, оцелели след опити за убийство

Кралски особи, оцелели след опити за убийство

И крал Чарлз е сред тях

Съпругата му кралица Камила пък е фен на бърканите яйца, като понякога към тях добавя и две необичайни съставки - индийско орехче и лимонова кора. Друг път пък ги комбинира с пушена сьомга или трюфели, за да станат малко по-кралски.