Брад Пит и Анджелина Джоли все още не са официално разведени, въпреки че от три години са разделени. Бракоразводното им дело се проточи доста дълго и сякаш в близо бъдеще няма изгледи да бъде финализирано.

Основната причина за забавянето е финансовият аспект на развода, свързан с подялбата на стотици милиони долари. Поне по отношение на родителството Брад и Анджелина успяват да намират допирни точки, което си е значителен напредък.

Преди дни Пит е информирал съда в Лос Анджелис, че той и Джоли са стигнали до споразумение по точката "образование и преходна подкрепа".

Снимка 445539

Източник: GettyImages

Според него, петте им деца, които са в училища възраст, трябва да получават "по-традиционна форма на образование". Не се уточнява какво точно имат предвид родителите и дали хлапетата няма най-сетне да тръгнат на училище, както всички свои връстници.

Досега децата на Брад и Анджелина винаги са били на домашна форма на обучение. Според майка им, която също е била частна ученичка, това е по-добрият вариант - заради различната им националност и спецификите на образованието, което трябва да получат, пише The Blast.

Анджелина Джоли, Шайло и Захара Джоли-Пит и операциите на двете дъщери на актрисата

Защо Анджелина прекара два месеца по болници

Признанията на актрисата

Явно обаче Джоли е склонила на компромис, защото по-скоро Пит е бил този, който да иска тази промяна за децата си. Кога и кое училище ще започнат да посещават децата им обаче няма да стане публично достояние от документите по развода, защото всички подробности по делото се пазят в тайна.