Били Айлиш често е говорила открито по теми, свързани със здравето си. Неведнъж е споделяла и за проблемите с психичното си състояние и борбата с тревожността.

Били Айлиш, експериментите с външния ѝ вид и снимката, на която е неузнаваема

Били Айлиш е неузнаваема

Истински хамелеон, що се отнася до външния ѝ вид

Съвсем наскоро звездата призна, че страда и от друго заболяване, за което досега не се е чувствала уверена да сподели.

В интервю с Дейвид Летърман за предаването My Next Guest Needs No Introduction With David Letterman на Netflix, Били разкрива повече подробности за Синдрома на Турет, с който е диагностицирана от 11-годишна.

Първоначално темата изобщо не е планирана като част от интервюто. Но рязка промяна в осветлението на студиото изведнъж провокира един от тиковете на Били. Това става повод самата тя да насочи разговора в нова посока.

"Ако ме снимате по-продължително, ще забележите много тикове. Но не ми пука. Странно е, досега не съм говорила за това."

Изпълнителката не се притеснява да продължи да говори по темата, като обяснява, че най-често хората се смеят, когато я видят как реагира с тик. "Мислят си, че се опитвам да бъда забавна."

Били Айлиш вече е свикнала да не обръща внимание на чуждите коментари, но и не крие, че все още объркана от заболяването и характерните му внезапни тикове.

"Това са неща, които никога не бихте забелязали, ако просто си разговаряме, но за мен са много изтощаващи. Не ги харесвам, но са част от мен", разкрива Били.

Били Айлиш, Кание Уест и защо рапърът иска тя да се извини на Травис Скот

Защо Кание Уест нападна Били Айлиш

Поредно налудничаво действие на рапъра

Накрая споделя, че вече не се притеснява от факта, че ѝ е поставена диагнозата Синдром на Турет. И най-много се надява признанието ѝ да окуражи и други хора, за които заболяването е ежедневно предизвикателство.