Вълната от съпричастност от страна на известни личности към украинските бежанци набира сила, като някои звезди инициираха събиране на дарения, а други предпочитат да предложат и личната си помощ.

Мила Кунис, Аштън Кътчър, Украйна и дарението, което направиха двамата в помощ на украинските бежанци

Мила Кунис откровено за войната в Украйна

Щедрото дарение, което направиха с Аштън Кътчър

Достоен пример дава и Бенедикт Къмбърбач, който изрази намерението си да се включи в програма на британското правителство, предлагаща на бежанците място за временно пребиваване, пише агенция Ройтерс.

От червения килим на наградите BAFTA акьорът изказа тревожността си за военната ситуация и сподели: "Шокиращи времена са да бъдеш европеец на два часа и половина път със самолет от Украйна, и това е надвиснало над нас."

Снимка 566756

Източник: GettyImages

Искреното желание за подкрепа на британеца, известен с ролите си в "Шерлок", "Игра на кодове" и "Доктор Стрейндж", пролича и от синьо-жълтата значка, която носеше на яката на сакото си.

"Всички ние... трябва да правим повече от това просто да носим значка. Трябва да даряваме, да притискаме политиците си да осигуряват безопасност за бежанците и подслон за нуждаещите се хора", казва Къмбърбач.

Олена Зеленска, Володимир Зеленски и поредният пост в Instagram на първата дама на Украйна

За какво призовава първата дама на Украйна

Олена Зеленска има какво да каже

И добавя, че всеки трябва да прави каквото може. "Има голям брой доброволци, които искат да приютят хора в домовете си. Надявам се самият аз също да съм част от тях."