Антъни Хопкинс безспорно е брилянтен актьор. Всяка негова роля е изключително запомняща се, защото той знае как да се превъплъти в образа по такъв начин, че да накара зрителят да му повярва.

Една от най-добрите му роли е тази на Ханибал Лектър от "Мълчанието на агнетата", която разбира се му донесе и Оскар за най-добър актьор и огромна слава.

Оказва се обаче, че точно този персонаж е причината актьорът да се раздели навремето с Марта Стюарт. Антъни Хопкинс и Марта Стюарт имат романтична връзка през 90-те. Тя обаче решава да я прекрати, заради ролята му на психопат във филмите за Ханибал Лектър. Причината - подействали са ѝ твърде силно и емоционално.

"Имам голяма плашеща къща в Мейн и наоколо няма нищо друго освен сто акра гора. Опитвах да си представя как водя Антъни Хопкис там, за да прекараме няколко дни, но не можех. В главата ми беше как яде, сещате се...и тръпки ме побиваха. Определено не искаш някой да яде мозъка ти, докато си стоите в красивата трапезария в Мейн?", разказва писателката в Шоуто на Елън Дедженерис.

Нина Добрев, Шоуто на Елън Дедженерис и първото гостуване на актрисата

Първият път на Нина Добрев в Шоуто на Елън Дедженерис

Какво разказа актрисата по време на предаването

Тя уточнява, че се е срещала с Антъни Хопкинс, но е скъсала, защото не е могла да спре да мисли за него като за Ханибъл Лектър.

"Tой беше адски добър в образа, така че не можех да си го избия от главата", признава още Марта, като не крие, че вероятно двамата са щели да имат прекрасна връзка, ако беше успяла да преглътне Лектър, цитират я от CNN.

Да си признаем, не можем да я виним. Антъни Хопкинс беше толкова добър в тази роля, че и на нас понякога ни е трудно да разграничим екранния му образ на психопат канибал от реалната същност на актьора.