Наскоро Анджелина Джоли призна, че заради развода с Брад Пит и грижите за шестте им деца се е принудила да остави режисирането на филми на заден план. С тази своя призната жертва тя за пореден път доказа, че е на първо място родител, а след това - филмова звезда.

Анджелина Джоли, актьорството и промяната, на която се реши заради децата си

Защо Анджелина не е като другите майки

И какво жертва в името на децата

Малко преди Деня на майката, който в много части на света отбелязаха на 9 май, актрисата даде интервю за вестник Sydney Morning Herald, в което си спомня за своята майка - Марчелин Бертран. Тя също е отдадена на киното, но си отива рано - едва на 56 години.

Въпреки това двете с Анджелина успяват да изградят силна връзка помежду си и именно от нея Джоли получава един от най-ценните житейски съвети. Използва я и като пример, когато става дума за отношението към своите деца.

"Моята майка беше много нежна. Мога да бъда различна в работата си и в живота, но винаги се държа топло и нежно със своите деца. Тази добрина и топлина са основата, която е невероятно важна", казва актрисата пред изданието.

И допълва, че се надява да успява да създаде за децата си едно сигурно място, в което да се чувстват комфортно. Тя е стигнала до извода, че това какъв човек си за своите деца те определя най-добре, а не това какво работиш, какво хората мислят за теб и т.н.

Анджелина Джоли, баща й Джон Войт и позицията му за развода с Брад Пит

Бащата на Анджелина за развода с Брад Пит

Още една гледна точка

Очевидно Анджелина си е научила добре урока от своята майка и въпреки че понякога признава, че може би не е най-добрият родител на света, нямаме съмнение, че прави всичко по силите си, за да бъде точно този, от когото шестте й деца имат нужда, за да израснат добри и стойностни хора.