Едно от най-хубавите неща на това да работиш в медии е, че научаваш, чуваш и виждаш всичко първи. Точно така се случи и с първи епизод от "Анатомия на гнева" - шестия сезон на сериала "Откраднат живот". Предпремиерата за журналисти се състоя вчера, 4 септември, за да ни загатне какви ще са основните акценти този сезон.

"Искрено се надявам, че ще се развълнувате от случващото се в шести сезон и ще го съпреживявате, както правим и ние." Това бяха думите на продуцент Евтим Милошев след прожекцията на епизода.

Той допълни, че ритъмът, в който работи целият екип, е много динамичен. Като такава той характеризира не само на работата на актьорите, но и за тази на сценаристите в лицето на Христина Апостолова, Иван Спасов, Елена Ермова, Станислав Грозданов, Василена Василева.

"В повечето случаи сценаристите имат само три дни за една серия, а често и само едно денонощие", продължи Милошев, като изтъкна колко е напрегната работата на всички. До момента за заснети 25 епизода, но снимките продължават.

Снимка 376574

Източник: 8pm

Сред идеите, върху които екипът на "Откраднат живот" работи в момента, е и построяването на нова болница. "Сградата, която се превърна в МБАЛ "Свети Кирил" от 2015 г. насам, е експлоатирана максимално от гледна точка на начини на заснемане. Имаме желанието да се разширим и нека кажем, че новата болница сега се строи", издаде още Милошев.

Към актьорския състав в новия сезон ще се присъединят Владо Пенев, Ани Пападопулу и Владо Карамазов. Своето очаквано от феновете завръщане прави и Юлиан Вергов.

"Когато говорихме с Евтим Милошев за участието ми в четвърти сезон, това трябваше да бъде последният за сериала. Заради големия зрителски интерес имаше и продължение, но аз вече бях поел други ангажименти нямаше как да се включа в пети. Държа да отбележа, че появата ми е шести сезон не е просто хрумване", каза за участието си Юлиан Вергов, когото отново ще видим в ролята на доцент Банков.

Снимка 376577

Източник: 8pm

В първия епизод зрителите ще видят не само с интересен сюжет, но и много красиви кадри от Бранденбургската врата, площад "Потсдамер" и други, заснети в Берлин.

Доцент Банков напуска България, за да се върне В Германия при своята събудилата се от кома съпруга Ева. Макар да разполага само с два дни, за да се справи с ролята на Ева, Ана Пападопулу влиза блестящо в кожата й, като споделя, че за нея е било истинско предизвикателство.

Владо Пенев играе нейният баща, който е и новият директор на болница "Свети Кирил". "За първи път си дадох сметка колко е важно продуцентите и телевизията да създадат среда, която творчески да даде възможност на екипа да полети. Благодаря, че ни дадохте тази среда", каза той.

Въпреки че влиза чак в шести сезон на "Откраднат живот", Пенев е запознат със сюжета от самото му начало, защото участва в промо видеото, с което през 2015 г. Евтим Милошев и екипът му представят сериала пред Нова телевизия.

Снимка 376575

Източник: 8pm

"Идеята ни беше за 12 епизода, а вече имаме излъчени 260. До края на шести сезон, ще станат поне 300", каза Милошев, като допълни, че това е показателно за нарастващите мащаби на зрителския интерес към сериала.

В новия сезон на "Откраднат живот" ще видим и Владо Карамазов в ролята на мъж, загубил правото да практикува медицина, заради обвинения в лекарска грешка. Той ще трябва да се пребори не само със собсвените си демони, но и с правосъдната система в "Анатомията на гнева", под какъвто надслов ще премине шести сезон.

Премиерата му по телевизията е на 11 септември от 20 ч. Първият епизод на шестия сезон "Анатомия на гнева" ще има прожекция и на голям екран - в Дома на киното в София. На нея ще присъстват и част от актьорите от сериала. Началото е в 19 ч.