Първосигнално думата "атака" кара повечето от нас да си представят физически сблъсък или пък вербално противопоставяне очи в очи. Но в днешно време фокусът значението ѝ като че ли се е поизместило. Къде ли? Във виртуалното пространство.

Амбър Хърд, New York Marine and General Insurance Co и какво иска застрахователната компания от актрисата

Нов удар срещу Амбър Хърд

Задава се друга съдебна битка

Защото човек може да бъде атакуван не само на улицата, но и в социалните мрежи - чрез хапливи коментари, компрометиращи снимки и унизителни публикации. Точно това се случва и с Амбър Хърд.

Оказва се, че това е и "един от най-лошите случаи на кибертормоз и киберпреследване от група акаунти в Twitter". Твърдението е цитат от ново проучване, което обхваща и периода по време на делото за клевета срещу Джони Деп, пише Independent.

По време на процеса, който беше излъчван по телевизията, социалните мрежи бяха заляти от мемета и шеги за бившите съпрузи. А някои от тях определено преминаха границите на "добрия тон".

Масата хора застанаха зад актьора от "Карибски пирати", като част от тях не само го подкрепиха, но се възползваха от публичното пространство, за да критикуват Амбър.

Снимка 410341

Източник: GettyImages

През цялото време Хърд изказваше мнението си, че всичко това е несправедливо към нея. "Дори и да мислите, че лъжа, няма как да ме погледнете в очите и да ми кажете, че социалните мрежи представят справедливо нещата", каза тя през юни, припомня още от Independent.

Има повече от 14 000 хаштага като "#AmberHeardIsAnAbuser" и "#AmberHeardIsALiar", показва изследване на фирмата Bot Sentinel, която в понеделник, 18 юли, публикува доклад за проследяване и борба с дезинформацията и целенасочения тормоз в интернет.

Амбър Хърд, Джони Деп и как се забогатява от делото помежду им

Как се забогатява от делото на Амбър Хърд и Джони Деп

Феновете могат да бъдат много изобретателни

Според доклада феновете, които споделят подкрепата си за Хърд, са били "атакувани безмилостно" с често "вулгарен и заплашителен език". Също така 24% от акаунтите, използващи тези негативни хаштагове за Хърд, са създадени през последните седем месеца.