Освен Бритни Спиърс, друга знаменитост, чието попечителство бе прекратено наскоро, е това на Аманда Байнс. До преди година нейният живот беше управляван от майка ѝ Лин. През 2013 г., след няколко притеснителни инцидента, актрисата беше поставена под настойничество.

Бритни Спиърс, психическото й състояние, зависимостта от медикаменти и как е певицата

Притеснително ли е състоянието на Бритни Спиърс

Според близките й, да

През март 2022 г. самата тя сподели, че през последните години работи усилено, за да подобри здравето си, за да може да живее и работи независимо, и да продължи да дава приоритет на благосъстоянието си. Адвокатът й разкри тогава, че Аманда Байнс се справя "много добре" и в личен план животът ѝ също върви добре. По-късно миналата година обаче актрисата развали годежа си.

За психичното ѝ състояние се знае, че е биполярно разстройство, което се характеризира с маниакални и депресивни епизоди, които могат да продължат от дни до седмици.

Снимка 611214

Източник: GettyImages

Явно именно то се е отключило, когато Аманда Байнс е била забелязана по улиците на Лос Анджелис в неделя, 19 март. Съобщава се, че тя е спряла кола и е казала на шофьора, че излиза от психотичен епизод. След това самата тя се е обадила на 911 е и била транспортирана до близкия полицейски участък, където експерт по психично здраве решава да постави актрисата в психиатричен стационар. Този тип задържане позволява на възрастен, който преживява психична криза и създава опасност за себе си или за другите, да бъде задържан за 72-часова психиатрична хоспитализация, пише Insider.

Принц Хари, Spare и разкритието, че страда от агорафобия

Психическото разстройство, от което страда принц Хари

Самият той разказва за него

Пол Майкъл - бившият годеник на Аманда Байнс, издава пред Page Six, че преди да се озове в психиатрията, тя не е приемала лекарствата си.