С носталгия си спомняме хубавите времена от детството, когато удобно полегнали на дивана, гледахме семейния сериал "Стъпка по стъпка" и се забавлявахме с ежедневните премеждия на  голямото и хаотично семейство.

Сериалът разказва за самотните родители Каръл и Франк (всеки с по три деца), които спонтанно се женят на почивка в Ямайка. Двамата създават голямо смесено семейство, като децата не се харесват и постоянно се карат.

След новината за смъртта на актрисата Сюзън Самърс от вчера, 17 октомври, се върнахме повече от 30 години назад, за да си припомним по-известните актьори от сериала, жадни да научим и какво се случва с тях в наши дни.

Сюзън Самърс като Каръл Фостър-Ламбърт

Сюзън Самърс всъщност беше популярна не само като актриса, но и като писател, бизнес дама и върл фен на физическите тренировки и здравословния начин на живот.

Снимка 637895

Източник: Instagram / giabellafaces

Въпреки това, години наред Сюзън се бори с тежки здравословни проблеми. Още когато е на 30, е диагностицирана с кожен карцином, а няколко години след това и с рак на гърдата. Ето защо тя решава да намалила темпото на работа и да се съсредоточи предимно върху здравето си.

Патрик Дъфи като Франк Ламбърт

По онова време Патрик Дъфи вече е легенда от сериала "Далас". В "Стъпка по стъпка" той не просто влиза в ролята на Франк Ламбърт, а и режисира множество епизоди на поредицата.  

През годините актьорът продължава да играе ролята си на Боби Юинг в различни проекти, включително два телевизионни филма през 1996 г. и 1998 г., и възраждането на "Далас" през 2012 г. Същевременно се появява и в различни телевизионни предавания.

Не трябва да се забравя също, че Патрик Дъфи участва и в сериала "Дързост и красота" в ролята на Стивън Логан от 2006 до 2022 г.

Стейси Кийнан като Дейна Фостър

След като сериалът приключва през 1998 г., Стейси Кийнан се оттегля от света на актьорското майсторство, за да преследва кариера като адвокат. Завършва Southwestern Law School в Лос Анджелис, където се мести да живее през 2013 г. и където в момента работи като доцент по право.

Брандън Кол като Джей Ти Ламбърт

Преди да получи ролята си в "Стъпка по стъпка", Брандън Кол има кратки участия в "Спасители на плажа", "Магнум" и други.

През 1996 г., след заснемането на епизод от "Стъпка по стъпка", актьорът е замесен в жесток трафик скандал, в резултат на който е прострелян в двете ръце по време на кавгата. За да се възстанови, се оттегля за известно време от работата си в ситкома.

След края на "Стъпка по стъпка" Брандън Кал се оттегля официално от актьорството и започва живот изцяло извън светлината на прожекторите. За настоящата му професия не се знае нищо.

Лоренцо Ламас 30 години след "Ренегат" - как изглежда актьорът днес

30 години след "Ренегат" - как изглежда актьорът Лоренцо Ламас днес

Доброто-лошо момче, по което всички въздишахме

Анджела Уотсън като Карън Фостър

Анджела Уотсън започва кариерата си с реклами за известни марки като McDonald's и Doritos, след което получава роля в краткотрайния сериал Davis Rules.

След края изолираща и обидна връзка с продуцент, тя завежда дело срещу родителите си за посегателсто върху приходите й. Впоследствие Анджела Уотсън основава и организация, която предоставя финансова подкрепа на деца звезди. Това е и заниманието й към настоящия момент.

Кристин Лейкин като Ал Ламбърт

Докато след края на "Стъпка по стъпка" много от колегите й се отказват от актьорската игра, Кристин Лейкин продължава да се снима. Тя изиграва множество телевизионни роли в продукции като Hollywood Darlings, "Станция 19" и "Новобранецът". Участва и в доста филми, сред които "Класата на безделниците" от 2015 г. и Youtopia от 2022 г.

Кристин Лейкин демонстрира умения и като режисьор, като заснема епизоди от телевизионни предавания като The Goldbergs, Schoold и High School Musical: The Musical: The Series.

Кристофър Кастил като Марк Фостър

След като вече си е спечелил известност с ролята на Тед Нютон в семейните комедии от 90-те "Бетовен" и "Бетовен 2", Кристофър Кастил става световно разпознаваем и като Марк Фостър в "Стъпка по стъпка".

Подобно на някои от колегите си, Кастил се оттегля от актьорството през 1998 г., когато сериалът приключва, и продължава с образованието си. В момента той е професор в университета Биола в Калифорния, като преподава и история в гимназията Дауни.

Джош Бърн като Брендан Ламбърт

Джош Бърн започва актьорската си кариера с роли в предавания като Who's the Boss и The Family Man. След напускането на "Стъпка по стъпка" през 1997 г. и на Холивуд като цяло, неговото местонахождение и избор на кариера до голяма степен са неизвестни.

Според Кристин Лейкин, Бърн е изключен от сериала от една страна, защото ролята му е смятана за незначителна, а от друга - поради въвеждането на нови герои.

Звездите от "Спасители на плажа" днес - какво се случва с някои от най-запомнящите се герои

Звездите от "Спасители на плажа" днес - какво се случва с някои от най-запомнящите се герои

Не толкова млади и далеч от центъра на вниманието

Саша Мичъл като Коуди Ламбърт

Саша Мичъл е най-известен е с ролите си на Джеймс Бюмонт в "Далас", Коуди Ламбърт в "Стъпка по стъпка" и Дейвид Солун във филмите "Кикбоксьор 2", "Кикбоксьор 3" и "Кикбоксьор 4". Има черен колан по Таекуон-до, практикува и Муай тай. Мичъл продължава да се появява в телевизионни предавания като "Полицейско управление Ню Йорк" и "Спешно отделение", а в момента е собственик на успешна компания за заварки.