Световноизвестен кулинар и телевизионен водещ, Антъни Бурдейн напусна доброволно този свят дни преди да навърши 62 г. Какво не знаехме за него?

Почина Антъни Бурдейн

Почина Антъни Бурдейн

Готвачът е намерен мъртъв от негов приятел

Напуска колежа и има проблем с наркотиците

Първото прави на втората година, за да продължи по-късно образованието си в Американския кулинарен институт. В първата си книга Бурдейн говори открито за дългогодишната си зависимост към кокаин и хероин, с която впоследствие успява да се пребори.

Снимка 361042

Източник: GettyImages

Влюбва се в дама, която е салонен управител на ресторант

Втората съпруга на Бурдейн - Отавиа, е салонен управител в един от ресторантите на неговия приятел Ерик Рипер. На втората среща двамата си правят еднакви татуировки на готварски нож. Женят се след раждането на дъщеря им Ариан през 2007 г., но се разделят през 2016 г.

Бурдейн и Отавия заедно на събитие в Ню Йорк, 2011 г.

Източник: GettyImages

Бурдейн и Отавия заедно на събитие в Ню Йорк, 2011 г.

Запазват добрите си отношения, въпреки че в живота на Бурдейн вече има друга жена - Азия Ардженто, дъщеря на легендарния режисьор на хорър филми Дарио Ардженто. 41-годишната актриса е известна с ролята си на агент под прикритие, който преследва Вин Дизел в "Трите хикса" (2002 г.)

Има впечатляваща колекция от татуировки

Снимка 361039

Източник: Reddit

Имиджът на лошо момче на Бурдейн не се дължи само на бурното му минало - неговият остър език и покрито с татуси тяло допринасят за това. Освен готварския нож, има череп на дясното си рамо и змия на лявото. На едната му ръка има надпис на старогръцки, който означава "Не съм сигурен в нищо", и татуиран скорпион.

Бурдейн е и продуцент

Снимка 361040

Източник: GettyImages

Започва да прави Parts Unknown през 2013 г., след като напуска Travel Channel, но не е просто звездата на шоуто - той е и негов продуцент, който сам си пише текста и избира музиката за всеки епизод.

Не приема, че някой не може да готви

Снимка 361041

Източник: GettyImages

Според него всяко човешко същество притежава достатъчно умения, за да приготви елементарно ястие. "В един идеален свят всеки над 12 години би трябвало да може да направи прилично омлет, да опече пиле и да приготви стек, супа и паста", категоричен е Бурдейн.