През годините еротичните сцени в световното кино претърпяват сериозно развитие. Докато в началото на миналия век, дори показването на бельото на актрисата се счита за неморално и да е табу, то днес има и случаи, в които двамата актьори на екрана действително са правили секс пред камерите.

За такива се сочат и до днес сцените от "Любовникът" на Жан-Жак Ано с Джейн Марч и Тони Лю. Други пък са дотолкова внушителни, че химията между изпълнителите си личи дори и в салона.

Някои двойки вече се сочат направо за пример в това отношение - Мики Рурк и Ким Бейсинджър, Майкъл Дъглас и Шарън Стоун, Джесика Ланг и Джак Никълсън.

Предлагаме ви импровизирана класация на 10-те най-реалистични секс сцени в историята на киното. В нея почетно място получават две имена - Мики Рурк и Антонио Бандерас, които участват не в една, а в два от въпросните еротични епизоди.1. Първичен инстинкт - Шарън Стоун и Майкъл Дъглас2. Балът на чудовищата - Холи Бери и Били Боб Торнтън3.Девет седмици и половина - Ким Бейсинджър и Мики Рурк4. Последно танго в Париж - Мария Шрайдър и Марлон Брандо5. Първороден грях - Анджелина Джоли и Антонио Бандерас6. Десперадо - Салма Хайек и Антонио Бандерас7. Дива орхидея - Каре Отис и Мики Рурк8. Любовникът - Джейн Марч и Тони Лю9. Лудории - Денис Ричардс и Мат Дилън
10. Пощальонът звъни винаги два пъти - Джесика Ланг и Джак Никълсън