Лео Меси отпразнува по нов начин двата си гола при победата с 3:0 над "Севиля". Аржентинецът доближи двата пръста на дясната ръка до лицето си и предизвика учудването на голяма част от феновете. Жестът му обаче символизира повече от радостта след попадение.

Пет-кратният носител на "Златната топка" "изписа" две линии върху лицето си като древен воин, приготвящ се за битка. По този начин са се демонстрирали готовността и безстрашието да се влезе в бой, пише Dnevnik.bg.

Такова е и посланието на благотворителната кампания, стартирана през февруари от клуба, фондацията на Меси и болница "Сан Хуан де Деу" - "За смелите" (#Paralosvalientes). Целта е да се събират средства за изграждане на център за лечение на деца с рак в Барселона.

Центърът, който ще струва около 30 млн. евро, ще бъде отворен за деца от всички националности, пише местното издание "Ел Мундо депортиво".

Вече са събрани около 4 млн. евро, а изданието посочва, че жестът на Меси ще засили още повече популярността на кампанията.

След мача срещу "Севиля" той отправи послание чрез социалните мрежи към феновете си, в което пише, че центърът ще бъде оборудван с последните технологии в тази сфера.

"Предизвиквам всички вас да боядисате лицата си за #Paralosvalientes, защото заедно можем да превърнем идеята за този център в реалност", написа Меси.

 

ВИДЕО: