Вчера ансамбълът ни игра за последен път пред родна публика. "Златните момичета" излязоха за две съчетания в зала "Арена Армеец" и успяха да вдигнат публиката на крака два пъти и то, за да чуят химна на българия.

Гимнастичките взеха два златни медала за играта си с ленти и после за съчетанието с обръч и бухалки.

ЗЛАТО на ленти за България - 18.550! Втори са момичетата на Русия - 18.300, следвани от Беларус и Израел - 18.150. Индивидуалната ни гимнастичка Невяна Владинова спечели БРОНЗ на лента - 18.250!! 

Момичетата бяха много развълнувани и дори не осъзнаха, че взимат злато и то два пъти. Илиана Раева не се сдържа и веднага след съчетанията отиде да ги поздрави.

"Златните момичета" и този път са облечени с ефектни трика. Червените трика, с които те играят съчетанието с ленти, са ушити с много интересен мотив.

В горната им част са избродирани символите на българските ханове, които са избрани с цел да носят късмет на петте момичета - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Цветелина Стоянова.

Снимка 236729

Второто трико на грациите, с което те играят съчетанието с три бухалки и два обръча, е решено в синьо. Момичетата бяха облечени с него по време на награждаването вечра. Златните медали отдалеч изпъкваха на синьото.

Снимка 236735

Красавиците си казаха последно "сбогом" с родната публика, тъй като в края на тази година и петте се отказват от състезателна дейност.

Единственото голямо състезание, което им остава е Олимпиадата в Бразилия. Тя ще се проведе през август тази година в Рио де Жанейро. 

Снимка 236736

Вчера имахме и още един повод за радост, а именно спечелването на бронзов медал на лента за Невяна Владинова.

Снимка 236747

Сред официалните лица в залата бяха министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев, Мария Петрова и Нешка Робева. Всички те поздравиха гимнастичките ни.

Публиката в залата мощно подкрепяше момичетата

Снимка 236737