От днес светът ще бъде Олимпиада. Игрите стартират в 23 ч. (2 часа, през нощта, българско време) в Рио де Жанейро, Бразилия.

Олимпиадата в Рио започва с атрактивно шоу на фона на поредица скандали

Олимпиадата в Рио започва с атрактивно шоу на фона на поредица скандали

На фона на криза, вируса Зика и политически и спортни трусове, тази нощ предстои официалното откриване на летните олимпийски игри

Спортистите ни вече са там. Знаменосец на българската делегация довечера ще бъде лекоатлетката ни Ивет Лалова.

Ивет Лалова чака старта на Олимпиадата (СНИМКИ)

Ивет Лалова чака старта на Олимпиадата (СНИМКИ)

Започва на 5 август

Като водеща в студиото, за първи път, ще се изяви друга лекоатлетка - Тереза Маринова. Тя вече се подготвя, като води "сухи" тренировки. 

Снимка 247650

Тереза се щракна и с много от родните ни спортисти, сред които е и чаровната Цвети Пиронкова.

Снимка 247648

Тенисистката ни тръгна от България за Рио с талисмана Лео - лъвче, с трибагреник.

Снимка 247646

Цвети е в Бразилия заедно със своя съпруг Мишо, за когото се омъжи малко преди Игрите. Тя е в добро настроение и засега няма притеснение. Пиронкова вече проведе и своята първа тренировка на бразилска земя. Стана ясно, че първата й съперничка ще бъде германката - Лаура Зигемунд.

Колегата на Цвети - Григор Димитров, също пристигна в олимпийското село. В събота, от 17 ч. българско време, той ще срещне шампиона от US Open 2014 Марин Чилич.

Гришо пак се разголи

Гришо пак се разголи

Разтуптя женските сърца

Една от най-големите надежда за медал, на Олимпиадата, са "Златните момичета". Целият екип, начело с Илиана Раева, се запозна с условията за работа в Рио. Българският отбор ще направи двуседмичен лагер в базата на UDESK. Гимнастичките ни не позволиха голямата влага да попречи на качеството на тренировката.

Снимка 247651

Междувременно психологът на отбора - проф. Татяна Янчева, отпразнува рождения си ден и почерпи делегацията ни с чаша бяло вино. Тя получи торта и цветя.

Медали се очакват и при борците ни, както и от състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева. Разбира се, надежди за победа има и при останалите спортни състезания.

Успех!