Porsche Taycan се превърна в повод за доста интересна и динамична конкуренция между немския производител на супер автомобили и Tesla на Илон Мъск.

Илон Мъск, Tesla Model S, Porsche Taycan и кой е по-бързият четириврат EV модел

Интригата продължава - по-бърза ли е Tesla Model S от Porsche Taycan Turbo

В съревнование за най-бързия EV на пазара

Електрическият Taycan безспорно е невероятен автомобил и според мнозина засенчва Model S на Tesla в редица отношения.

Основното предимство на Model S за феновете на бързи електрически автомобили е разликата в цените - докато по-евтиният Taycan Turbo струва 150 000 долара, базовият Model S печели мнозина с по-достъпна цена от 80 000 долара.

Тази седмица обаче Porsche намали тази разлика, като представи по-евтин вариант на електрическия си автомобил на име Taycan 4S, който влиза в директна конкуренция с Model S Perfomance, който струва почти 100 000 долара.

Снимка 447515

Източник: Porsche

Моделът на Porche е наличен в два варианта - по-евтиният е на цена от 103 800 долара и разполага с 429 коня, а по-скъпият струва 110 380 и идва с 563 коня.

И двата модела са доста по-слаби от Taycan Turbo S, който разполага с мощност от 616 коня, но пък са напълно съпоставими с Tesla Model S Performance.

Снимка 447516

Източник: Porsche

Model S е с максимална скорост от 250 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.7 секунди. Taycan 4S e със същите показатели, като ускорението му изостава зад това на Model S със само 0.1 секунда.

Снимка 447517

Източник: Porsche

Засега обаче не е ясно дали Model S ще може да предложи по-дълъг преход с едно зареждане на батерията, тъй като от Porsche oще не са обявили тази информация по отношение на новия Taycan.

Илон Мъск, Porsche Taycan и защо милиардерът се заяде с него

Защо Илон Мъск се заяде с Porsche и новия Taycan

Какво означава думичката “Turbo”