В края на август невероятният Porsche Taycan Turbo счупи рекорда за най-бърза обиколка от EV с четири врати на пистата Нюрбургринг в Германия и компанията използва случая, за да се заяде с Илон Мъск и Tesla.

Porsche Taycan и как ще изглежда електрическият автомобил

Ето как ще изглежда електрическият Porsche Taycan

Какви са разликите между първия EV на Porsche и Tesla

Тогава новият Taycan успя да преодолее 20-километровата писта за само седем минути и 42 секунди.

От Porsche се пошегуваха, че ускорението от 0-100км/ч в рамките на две секунди, което притежава Tesla Model S, е незначително, предвид факта, че гумите, акумулаторите, спирачките и моторите в автомобила не са пригодени за спортни изживявания на високо ниво.

Снимка 381861

Източник: Tesla

Мъск, естествено, нямаше как да остане безучастен и след като се заяде с името на Taycan реши да покаже на Porsche, че Model S е не по-малко способен спортен автомобил.

Илон Мъск, Porsche Taycan и защо милиардерът се заяде с него

Защо Илон Мъск се заяде с Porsche и новия Taycan

Какво означава думичката “Turbo”

По данни на Autoblog, модифициран модел Tesla Model S е успял да счупи рекорда на Porsche и да обиколи Нюрбургринг с 19 секунди по-бързо от Taycan Turbo.

Снимка 439828

Източник: Porsche

Важният момент тук е, че става дума за модифицирана Tesla, а не за обикновения Model S, който компанията доставя на купувачите.

Чупещият рекорди Model S е бил със специален спойлер, подобрено окачване, по-мощна батерия, подсилен мотор и други промени, за които все още нямаме официални данни.

От Porsche oбаче изобщо не се трогнаха от постижението на тунингования Model S и споделиха пред Car and Driver, че номерата на Мъск няма да минат, ако на пистата се качи Taycan Turbo S, който е с около 60 коня по-мощен от Taycan Turbo.

Снимка 441629

Източник: Porsche

Добрата новина за феновете на Tesla e, че компанията може би ще пусне модел на име Model S Plaid, притежаващ част от подобренията, които помогнаха на компанията да счупи рекорда на Taycan, но все още има твърде малко информация в това направление.