От известно време в мрежите се въртят снимки на Honda Urban EV - електрически автомобил, който Honda обяви за първи път още през 2017 г.

Оказа се, че Urban EV всъщност е прототип и настоящето име на този изключително сладък модел е Honda e Prototype. Не знаем дали това отново е прототип или действително така ще се казва колата, но в едно сме сигурни - ретро визията е изключително очарователна. 

От Honda залагат на практичен за градска среда дизайн и ретро елементи, които някак правят всичките екрани и сензори ненатрапчиви.

Електрическият модел ще бъде представен в пълния си блясък по време на изложението в Женева след седмица, но снимките от Honda вече издават доста. 

Колата ще разполага с големи тъч скрийн панели и изглежда доста просторна за толкова малко купе.

Снимка 409739

Източник: Honda

Според информация на The Verge, малката Honda ще може да изминава над 200 километра с едно зареждане и ще достига 80% заряд на батерията само за 30 минути. 

Знаем също, че колата няма да има странични огледала, като на тяхно място ще има просто камери, които ще предават видео образ към екраните на таблото.

Дръжките на вратите пък ще се прибират и ще се показват, само когато са нужни.

Говори се, че колата ще разполага с "уникални за този клас екстри", но японският производител за момента ни спестява детайлите.

Знаем обаче, че производството на Honda e Prototype ще започне още през тази година и е възможно моделът да бъде наличен само в Европа.