Мастиховата смола е уникална природна храна, която е позната най-вече с чудодейното си влияние при язва, гастрит и други заболявания на червата.

Чрез научни изследвания (цитираните клинични и научни изследвания са на Нотингамския универистет и Хиоската клиника) е доказано, че смолата от мастиха има антимикробно действие, особено при патогенни бактерии като Ешерихия коли и Стафилококус ауреус, на практика тя не само елиминира симптомите от тяхното вредно действие, а и подтиска възпроизводството им.

Снимка 219601

Съставът й е допълнен от безценните линоленова и олиеинова киселина, които при прием ден след ден образуват предпазващ слой по лигавицата на стомаха и по естествен път облекчават симптомите на кървяща язва причинена от бактерията Хеликобактер Пилори. Продължителният й прием действа противовъзпалително и антиоксидантно. Профилактично можете да приемате мастиха с цел укрепване на цялата пептидна система.

Функцията на храносмилателния тракт е една от най-важните за човешкия организъм и неглижирането й може да доведе до редица здравословни проблеми, които незабелязано да ни разболяват година след година, докато накрая стане твърде късно. Ето защо все повече се коментира темата за профилактика и навременно взимане на превантивни решения с природни средства.

Снимка 219600

До скоро мастиховата смола от о-в Хиос беше отглеждана за износ и използвана основно за направата на сладкиши и ликьори, но все повече към нея расте интересът от фармацевтични компании, защото свойството й да заздравява и облекчава проблемите на чревната система са неоспорими.