Преди време писахме за Dame - компания, специализирана в производството на секс играчки за жени. Основателката й и дипломиран сексолог Алекс Файн споделя пред A Cup of Jo няколко трика, които ще направят интимните ни преживявания по-пълноценни.

Подходящо осветление

Заобикалящата среда влияе директно на настроението ни за секс - то моментално ще се изпари, ако спалнята е окъпана в ярка светлина. Файн съветва да използваме димиращо осветени за това помещение или дори да хвърлим цветна дреха върху ярко светещия лампион.

Секс преди вечеря

Препълненият стомах и няколко чаши алкохол трудно влизат в графата "афродизиак". Затова сексоложката предлага да се опитаме да преместим времето за секс преди вечеря.

Играчки за големи

Секс играчките не са табуто, което са били в миналото. Сега те са част от любовната игра на двойки от всякаква възраст и пол. Дават и възможност да опознаем по-добре потребностите си и нещата, които ни допадат (или пък не) в секса.

Използване на възглавница

"Хората не осъзнават, че да задържиш тялото си в определена позиция отнема енергия. А подобно напрежение намалява възможността ни да се отпуснем и наслаждаваме на момента. Затова експериментирайте с използването на възглавница, за да задържите тялото си под определен ъгъл", съветва Файн.

Снимка 392430

Източник: iStock

Без да броим

Колко пъти съм правил секс тази седмица? А този месец? Воденето на подобна "статистика" внася напрежение във връзката. А щастливата връзка е различна за различните хора - честотата на сексуалните актове не е индикатор за това дали тя е здрава или не.