Всеки човек понякога се намира в ситуация, в която се пита "къде сбърках" или "защо все на мен не ми се получава" и тн. Спрете! Не се обвинявайте, и в никакъв случай не се сравнявайте с другите. Много ли наистина ви е важно какво ще си помислят другите за вас?

Снимка 315798

Източник: iStock

Робуването на чуждото мнение единствено ще ви превърне в роб - нищо друго. Всъщност в спазването на много простички принципи или правила вие ще се предпазите от токсични зависимости или емоции, които са основни причинители на депресия, стрес, понижен тонус и тн. състояния, които тровят живота ви.

Снимка 315800

Източник: iStock

Ако се откажете от нереалистичните очаквания към себе си и останалите, животът ви ще ви се стори по-лек. Този съвет е свързан и с това да не се страхувате от новото или пък от евентуален провал.

Снимка 315801

Източник: iStock

Много е важно за вашето самочувствие да се отървете от зависимостта си от социалните медии, ако имате такава. Не живейте в миналото и веднага се освободете от нездравословни връзки - било то интимни или приятелски. Няма никакъв смисъл да правите компромиси, ако сте стигнали до момент, в който се питате "къде бъркам" или осъзнавате, че не сте щастлив.

Снимка 299491

Източник: iStock

Не чакайте да дойде перфектния момент за нещо ново - това може никога да не се случи. Излизайте - виждайте се с приятели и се забавлявайте. Едно от най-вредните неща за всеки човек е да се изолира и да се остави да потъне в отчуждение.

Снимка 293255

Източник: iStock

Друг много важен съвет е да не бъдете злобни и ревниви. Дори и да ви се струва, че някой е постигнал повече от вас - не завиждайте! Тези емоции се връщат като бумеранг към нас и са абсолютно токсични.

Снимка 261387

Източник: iStock

Спрете да харчите парите си за безсмислени покупки. Замислете се - имам ли нужда от поредния чифт обувки или мога да заделя парите за мечтаната ваканция? Същевременно обаче не забравяйте, че е хубаво и да се глезите - с нещо ново, вкусно или приятно например.