Ден след Великден няма как да не се чувстваме преяли и то не с най-полезните неща на планетата. Освен това е пролет - идеално време за малко прочистване от токсините около нас. Как да го направим най-лесно? С няколко прости трика.

Все повече хора избират да престанат да купуват пластмасови бутилки с вода и вместо това да носят своя от екологични и биоразградими материали, която да пълнят от чешмата.

Снимка 376715

Източник: iStock

Пролетта е и чудесно време да изберем органични плодове и зеленчуци. Още по-добре, ако те са градината на баба или нашата собствена.

Електромагнитното замърсяване също трябва да бъде намалено. Радиацията от микровълните между антената на телефона и клетката на оператора могат да бъдат намалени, ако ползваме слушалки, когато говорим.

Снимка 417362

Източник: iStock

Да намалим алкохола за сметка на водата е също бърз начин да намалим токсините в организма.

Старомодно, но добре работещо - потенето от физическа активност като джогинг или друг интензивен спорт изхвърля токсините.

Снимка 370881

Източник: iStock

Козметиката също е замърсител - поне временно може да заменим кремовете и лосионите за тяло с натурални масла от органичен произход. Съществуват и естествени дезодоранти на базата на сол, които не съдържат алуминий и други вредни съставки.

Същото важи и за почистващите препарати - изненадахме се да видим, че сода и ябълков оцет вършат толкова работа, колкото и пълните с токсини почистващи продукти за дома.

Снимка 387242

Източник: iStock

Няколко допълнителни растения в дома ще пречистят въздуха и ще ни накарат да се почувстваме близо до природата. Особено когато нямаме възможност да я посетим лично.