Често зад проблемите на кожата се крие основно неправилна хидратация. А да й доставим достатъчно влага не е толкова трудно.

Банално, но факт - пием много вода

През лятото винаги е по-лесно да приемаме повече вода, защото ожадняваме по-често. През останалото време си помагаме, като винаги държим до себе си шише или кана с вода. Освен това, когато усетим, че огладняваме, първо пием по чаша вода - често чувството за глад "заспива" за известно време.

Снимка 360717

Източник: iStock

Използваме хидратираща козметична линия

Дори когато не сме сигурни точно каква е кожата ни (мазна, суха, смесена, чувствителна), винаги можем да изберем хидратираща козметика, защото тя е подходяща за всеки тип. Търсим такава с повече натурални съставки.

Топла, не гореща вода

Колкото и да е приятно да се облеем с гореща вода през зимата или да се разбудим с нея през по-топлото време, тя отпуска кожата и я лишава от влагата. Затова предпочитаме да вземем душ с топла вода, който да завършим с обливане със студена.

Потупване, а не трием лицето

Това важи както за измиването му, така и за подсушаването и нанасянето на козметични продукти. Така си спестяваме последващи бръчки, а кремовете попиват много по-добре.

Снимка 360716

Източник: iStock

Ползваме спрей

Обичаме да държим хидратиращ спрей в чанта си особено през топлите месеци. Повечето козметични марки предлагат такива (Vichy, L"Occitane, Uriage), но не по-малко полезно ще е да напълним спрей шишенце с розова или друга флорална вода.

Не забравяме слънцезащитата

Може да е обикновен слънцезащитен крем, фон дьо тен със слънцезащитен фактор или друг вид козметика с SPF - важното е да го мажем всеки ден, независимо от сезона.