Уникална акустична музика в афрокарибски ритми, латино и етно джаз ще представят днес в зала 1 на НДК акустично дуо Струнц - Фара.

Китарата свързва двамата музиканти 1980. За музика им, съчетаваща толкова различни стилове и ритми.

Хорхе Струнц каза, че за всичко е виновна китарата - „Тя говори всички езици, чрез нея може да се изразяват най-различни култури. Ние имаме две съвсем различни основи - Ардешир Фара е от Иран, аз съм от Коста Рика, но китарата ни събра и чрез нея изразяваме различни чувства."

За последните 20 години виртуозите на китарата Струнц и Фара са истински пионери в инструменталната музика, които импровизират в стиловете фламенко, етно джаз, латино и афро-латино.

Музиката, която създават, е опияняваща и въздействаща, вдъхновена от националната култура и традиции на Средния Изток.

Първият им съвместен албум носи името „Mosaico". Албумът е номиниран за награда Грами за най-добър етно албум само няколко месеца след издаването си. Скоро Струнц и Фара привличат вниманието, издавайки няколко албума заедно и работейки с плеяда от звезди в джаз и латино музиката.

Досега Струнц и Фара издават заедно 17 албума, някои от които са истински шедьоври в историята на китарната музика. През 2006 г. е издаден и последният албум на дуото „Jungle Guitars".

Хорхе Струнц сподели, че би искал китарите им да говорят на българската публика за „нещата, които не могат да бъдат изразени с думи - чувствата".

„Сърцето и душата имат чувства, а тялото - ритми, и това са нещата, които успяваме да предадем. "

Ардешир Фара добави: А също така и мечтите, и сънищата.

Като свой най-голям успех двамата музиканти изтъкват подкрепата на публиката.