Финландската пауър и мелоди-метъл банда Tracedawn ще бъде подгряваща на Stratovarius, при първото им гостуване у нас на 24 януари.

Stratovarius сами са посочили точно Tracedawn за свой съпорт, с което финландските групи на сцената ще станат две. Съвсем скоро ще стане известно името и на още една съпорт банда, споделят oрганизаторите от Loud Concerts, по чиято покана най-после ще видим скандинавските идоли у нас.

Stratovarius ще видим в състав Timo Kotipelto /вокали/, Matias Kupiainen /китара/, Lauri Porra /бас/ и Jörg Michael /ударни/, Jens Johansson /кийборд/. Една от най-успешните скандинавски банди ще представи у нас последния си албум "Polaris", който излезе на пазара по-рано тази година.

От тази седмица бандата се оттегля за кратка почивка (съчетана с предстоящите Коледни празници), след няколко месечна обиколка на света. Турнето им ще стартира отново в първите дни на януари, а според графика му ще последват гигове в големите европейски столици, сред които и София.

Tracedawn е сред младите финландски банди, набиращи страшна скорост още с издаването на дебютния си албум, озаглавен "Tracedawn" (от 2008 г.). Стилът на бандата се определя като пауър и мелоди метъл, а авторитетното списание Metal Hammer се изказва особено ласкаво за тяхната музика - "силно заразителен и динамичен метъл".

Веднага след като регистрираха първият си успешен албум, Tracedawn побързаха да защитят успеха си с втори - "EGO ANTHEM". Той излезе на пазара в края на септември тази година. През лятото бандата взе участие в някои от най-големите световни рок фестивали, а през октомври дори направи едномесечно европейско турне, в подкрепа на новите си парчета. В България младите метъли ще стъпят за първи път, за да станат част от концерта на Stratovarius.

Финландката метъл буря ще се разрази точно в 20.00ч на 24 януари, в столичната зала "Христо Ботев", а билети се продават ексклузивно в мрежата на Ticketstream.bg. Могат да се зaкупят още от магазините на Office1Superstore, М-Тел, Orange Center, На Тъмно, Fonex и Билетен център в НДК. Цената на билетите е 30лв, а в деня на концерта ще се продават по 35лв.