The Pomorians пристигат през януари за три концерта в София, Пловдив и Стара Загора.

Бандата е страничен проект на фронтмена на Artery Янко Бреков и първия китарист на същата група - Красимир Керкинов - Кемала.

Първият от серията концерти ще се състои на 24 януари в пловдиския клуб "Петното", на 25 The Pomorians ще се отправят към клуб "Jam" в Стара Загора и ще завършат обиколката си на 26 в столичния клуб "Строежа".

Китарното дуо, създадено през 2007 г. и базирано в Амстердам, набира бързо популярност и през последните месеци успешно обикаля Франция и Германия, като наситеността на участията им често запълва до последния ден месечните календари.

The Pomorians залагат на весели и емоционални текстове, но за разлика от Artery звученето им е по-близко до ска и реге плюс гръцки и български етно мотиви.

Родните влияния са особено силно изразени в живите участия на бандата в чужбина, където характерните за бузукито звуци придават допълнителна екзотика. 

За първите си концерти в България обаче групата ще изглежда по коренно различен начин. The Pomorians ще загърбят акустичното звучене и ще се появят в четиричленен състав.

Към Янко и Кемала на баса ще се присъедини Николай Хубенов - Хуби от Artery, а барабанист ще бъде Васил Вутев, известен още като Васето от „Пиромания".

Репертоарът също ще претърпи сериозни промени, като на мястото на етно парчетата разширеният състав на The Pomorians ще изпълнява песни на Artery, особено от първите два албума, в които участие тогава взима и Кемала.

От групата обещават още и парчета като "Control", "Electricity", "Me And You", "Take It From Me". 

Билети за шоуто на The Pomorians в София могат да бъдат закупени в мрежата на Ticketstream.bg, както и на място в клуб „Строежа". Тяхната цена ще бъде 10 лв. на предварителна продажба и 15 лв. в деня на концерта, като ще бъде отпусната ограничената бройка от само 300 билета. 

Продажбата на билети за двата последователни концерта на The Pomorians в Пловдив и Стара Загора ще се осъществява само на място в деня на събитието. В Пловдив билетът ще е 10 лева, а в Стара Загора - 5 лева.