На 14 май българската техно организация Frequency отново ще изненада феновете на електронната музика с мащабно събитие. Поводът е петият рожден ден на организацията.

Мястото е клуб Шано Бар, а партито започва в 23:00 ч.. Специално за рожденият ден ще бъдат обособени две зали - техно и хаус. Празничната атмосфера ще бъде допълнена с уникална декорация, изработена специално за партито.

Концепцията на Frequency е да предложи качествени партита, отличаващи се от другите събития на българската клубна сцена. Миксове на три грамофона, качествен подбор на музика и много добро настроение, съпътстват всички партита, организирани от Frequency през последните пет години.

В техно залата диджейски умения ще демонстрират домакините на вечерта а именно - Stenly, Vector и Ataneus. Специален гост ще бъде Stoyan от Play events.

През 1998 г. Ataneus осъществява своя първи контакт с електронната музика. През следващите няколко години навлиза активно в клубния живот на България. От тогава досега запазена марка в неговите сетове е неаполитанският тек хаус. През 2008 г. основава лейбъла Render Obedience Records, който е насочен към млади артисти, създаващи мелодична и емоционална клубна музика. През юни 2009 г. издава първия си сингъл за големия германски лейбъл Ostwind Records.

DJ Vector се занимава с диджейство от 1999 г., като първите му сценични изяви датират от 2002 г. в различни столични клубове. Заставал е зад пулта редом с много от най-известните български диджеи, както и с чуждестранни. Предпочита дълбокия звук на плочите. Определя стила си като tribal techno, и в сетовете му могат да се чуят много tribal и funky елементи.

Stenly прави първи стъпки зад пулта през 1999 г. в малък столичен клуб. Отначало пуска по малки партита и събирания . С течение на времето, след редица участия, прави крачка към по-големи мероприятия. Изгражда собствено звучене,което е смесица от минимъл, детройт и техно, използвайки три грамофона, които дават възможност да се експериментира с всеки един трак.

През 2003 и 2004 г. взема участие на Metropolis, благодарение на Dj Steven. Също така Stenly се е изявявал с имена като Carl Cox, Marco Bailey, Deetron, Cave, Lori Hi-Fi, Robert Natus др. Голям ценител на винила и в последно време почитател на ъндърграунд изданията на Function и Silent Servant за лейбъла Sandwell district.

Stoyan е един от хората с най-разностранна биография на българската електронна сцена. DJ, промоутър, VJ и графичен дизайнер и не на последно място организатор на фестивала Earth dance. За първи път пуска на парти през 2001 година, когато с още няколко ентусиасти основават организацията Magrathea. От тогава има множество участия из цяла България, от малки клубове и нелегални партита, до събития с гости като James Zabiella, Hybrid, Son Kite, Unkle и др.

Хаус залата е отделена за няколко от най-добрите български хаус продуценти през последните години. Там ще се изявят талантливите момчета от Surrealism, които скоро ще издадат дебютен сингъл за реномирания лейбъл Liebe detail.

Другите гости са прогресив дуото Phonic deep, имащи редица издания и ремикси за лейбъли като Mistique Music, No smoking Recordings, Carica Rec и др. Трети ще се изявява END - интересен млад продуцент и ди-джей, които има какво да покаже на публиката. Голяма част от сетовете му са с подбрана авторска продукция.

Специално за събитието визия ще бъде подготвена от K.M.N /phormatik/blenderbg.com/, имал редица изяви по различни големи партита и фестивали. Огненият пърформанс на терасата на клуб "Шано Бар" е само част от изживяването очакващо всички, впуснали се в приключението по случай петия рожден ден на Frequency.