Най-големите имена от световната електронна сцена приеха поканата на Yalta Club и ще се включат в лятното турне на клуба, озагавено Solar Summer Festival. За 10-тото юбилейно издание на фестивала от Yalta са подготвили поредица мега партита на Слънчев бряг в първите две седмици на август, които ще превърнат курорта в най-горещата парти дестинация на Балканите. В типичната фестивална концепция, Solar ще предложи стилово разнообразие и комбинация от артисти, не свирили до сега у нас на една сцена. По традиция, звездната компания ще е подкрепена от резидентите на Yaltaи Solar Juan Alvarez и Liubo Ursiny, без които няма да започва и да завършва нито едно събитие.

На 30-ти юли, грандиозното начало на Solar Summer Festival ще постави обявеният наскоро за "Най-велик диджей на всички времена" - Tiësto. Това е второто му гостуване на Solar след като през 2009 г. 10 000 фена на електронната музика станаха свидетели на невиждано до тогава мултимедийно шоу, което съпътстваше 5-часов му сет. С гостуването си у нас Tiësto ще представи новия си албум "CLUB LIFE - Volume One Las Vegas", чиято премиера бе през април.



На 5-ти август за първи път родните фенове ще видят на една сцена двете най-актуални техно величия - Loco Dice и Dubfire. Желани гости на най-големите в света фестивали за електронна музика, те съгласуваха програмите си, за да дойдат в купом на Solar. И двамата по отделно са размазвали феновете в Yalta Club, ред е да посрещнем с тях изгрева и на черноморския бряг.


На следващата вечер, 6-ти август, фестивалната парти щафетата ще поемат 3-ма безспорни любимци на българската публика. На 3 пулта един до друг на сцената на Solar ще се развихрят - Mark Knight, Martin Ten Velden и Fedde Le Grand. Традиционно Mark Knight посочва именно участието си с Martin Ten Velden на Solar, за най-добър гиг сред многобройните си пърформанси. Новото попълнение в тандема им Fedde Le Grand пък, впечатлен от българската публика само след 2 гостувания у нас, обяви Yalta Club в Топ 3 на любимите си дестинации. Затова познавайки на какво са способни по отделно, очакванията на всички са това да е най-щурото парти на фестивала.

Финалът на Solar Summer Festival е запазен за рекодьора по титли диджей № 1 за последните четири години - големият Armin Van Buuren. Няма друг диджей, който може да се сравни с успехите и с милионите фенове, които има холандската мега звезда. Покори и българската публика миналото лято на Solar с невероятен спектакъл, продължил няколко часа по-дълго от предварителните договорки. А за емоцията и заряда на партито достатъчно говори факта, че Armin Van Buuren обяви гостуването си на Solar за най-добро негово парти на 2010.

Така с гостуването у нас на Tiësto и Armin Van Buuren, 10-тото юбилейно издание на Solar Summer Festival ще събере двамата най-титуловани и едновременно с това най-големи претенденти за фенската любов диджеи в света.

През 2010 година  близо 30 000 фена на електронната музика се забавляваха на 6-те партита от годишното издание на Solar Summer Festival 2010. Очаква се тази година успехът на фестивала да надмине миналогодишният и да превърне Слънчев Бряг в най-горещата парти дестинация на Балканите.