Този уикенд бе поредното представление от невероятно зареждащия и забавен проект "Незабравимите", в чиято основа е пеещата актриса Ралица Бежан.

Той представлява поредица от концерти, често преплитащи се с актьорска игра и танци, вдъхновен от песни от градската столична култура на близкото минало, но аранжирани по съвременен начин.

Достойна последователка на баща си - популярният импресарио и музикант от близкото минало Георги Ковачев, този уикенд актрисата бе организирала впечатляващ спектакъл в City Mark Art Center, който възкреси старата романтика в стилистиката на кабарето.

С приятен микс от актьорска игра, танго и суинг танци, прозвучаха песни, познати от 30-те до 70-те години и изпяти от Аспарух Лешников, Дуо Нове, Леа Иванова, Ирина Чмихова, Мими Николова, Леана Антонова, Маргрет Николова, Тодор Колев... Те оживяха в джаз, суинг, дори дръм енд бейс вариант.

Снимка 299862

Предстои заснемане на видеоклип на една от песните "Трендафилът ми замириса", както и засписване на албум, като за част от проекта ще бъде поканен Александър Воронов - синът на един от популярните ни изпълнители на близкото минало Стефан Воронов.

В екипа на "Незабравимите" освен Ралица Бежан - вокал, са Калин Жечев - пиано и вокал, Димитър Сираков - контрабас, Добромир Николов-Доби-саксофон и кларинет, Ивелин Иванов - акордеон, Йордан Николов - ударни.

Водещият на събитието актьорът Георги Грозев, излезе като герой от филма "Кабаре". Младите актриси Гергана Цакова и Теодора Рашед, не само пяха, танцуваха, а и участваха в атрактивни етюди с кукла и без.

Ралица Бежан пресъздаде образа на вечната жена, търсеща, влюбена, щастлива, нещастна. И всичко това в търсенене на голямата любов.

Снимка 299864

Концертът "Незабравимите" е част от по-голям едноименен проект, включващ поредица от събития, които имат за цел забравените български шлагери да придобият нов облик, посредством съвременни аранжименти и нестандартен актьорски поглед и да дадат възможност на младото поколение българи да се докоснат до родната "винтидж" култура. Както и да зарадва почитателите и познавачите на тези песни.