Затворническата банда "Отряд 13" ще забие за първи път на свобода тази събота в зала „Триадица" на републиканското първенство по карате, сподели продуцентът на групата Влади Въргала в интервю пред вестник „Монитор".

"Групата получи покана да се представи на този турнир, което е добра възможност да се изяви. След това предстои една интересна част. Ще направим турне по затворите в България, което ще бъде заснето", заяви Влади.

Скоро от затвора излиза и последният член на групата Жоро Басиста. Той ще бъде посрещнат на входа на затвора от Въргала и ще се качи в култовия "Шевролет" на Ен Джой. По този начин Влади ще посреща всеки от членовете на бандата, който излиза от затвора.

"Още дълго време оттам няма да излезе Калин Гайтанджиев, защото е социален работник към затвора. Той е сърцето на групата, човекът, който иницира нейното създаване. Свири на соло китара в бандата. Прехранвал се е като музикант, после е станал психолог", разказва шоуменът за единствения член на "Отряд 13", който ще остане зад решетките.