Скромната чаровница, чийто глас стана световно известен от рекламата на най-тънкия лаптоп, побиращ се в средно голям пощенски плик - MacBook Air, ще разтърси Central Park на 22 този месец.

Дуото Yael Naim - пиано и вокали и мултиинструменталистът David Donatien, които в края на март издадоха едноименния албум на Yael, ще разтърсят сърцето на Ню Йорк в рамките на фестивала за музикални, танцови, филмови изкуства и поезия - Central Park Summer Stage `08, чиято философия е да събере огромно количество хора в градските паркове под мотото „Твоят градски оазис".

В рамките на фестивалът, който ще продължи 32 дни, участие освен Yael Naim и David Donatien ще вземат както популярни артисти и групи като Jill Scott, Afrika Bambaataa, Los Lobos, Thievery Corporation и Mark Knopfler, така и непознати екзотични изпълнители, които ще обогатят музикалните възприятия на публиката със стилово многообразие - latino, samba, afro-beat, reggae, ska, punk rock, jazz, lounge и какво ли още не.

Грандиозното мероприятие, което цели да възпита гражданите да използват активно парковете, като това в същото време ще стимулира здравословния начин на живот в големите градове, е само загрявка за Yael Naim.

На 31 юли тя ще отбележи кулминацията на четиримесечното си световно турне с мащабен концерт в Tel Aviv, съвместно със своя кумир - Bjork.