"Бал в Бяло" е събитие, организирано от най-популярното у нас движение за електронна музика Метрополис.

Новият сезон идва с ново място - изключително луксозната зала №5 на Интер Експо Център в София.

На 10 октомври по червения килим за ВИП гости ще минат Локо Дайс и Румънският феномен Ливио и Роби.

"Електронната музика отдавна не е ъндърграунд събитие и ние от доста време искахме да я представим в подобаваща светлина" споделя ди джей Стивън. "Затова сме особено щастливи да обявим началото на нашето сътрудничество с Интер Експо Център София, защото в залите му, нашите гости ще могат да получат най-сетне продукция и отношение, които заслужават, а партньорите ни от Джокер Медия да разгърнат пълните си възможности'.

Промоционалните билети от 20 лева са вече в продажба, а в най-скоро време очаквайте още вълнуващи подробности за Бал в Бяло. Ето и няколко думи за гостите на Метрополис:

В повече от 20 годишната история на електронната танцова музика са много малко артистите, които могат да се похвалят, че са променили обществените нагласи а още по-малко тези, създали цяла епоха. Локо Дайс без никакво съмнение е един от тях.

Започнал кариерата си в края на деветдесетте в легендарния Дюселдорфски клуб Трайбхаус, неговият еретично повлиян от хип хопа стил рязко се отличава от популярната тогава в Германия електронна музика.

Трябва да минат месеци, за да бъде убедена публиката, че тевтонското техно, uber мелодичният трянс или комерсиалният хаус имат своята алтернатива - и то каква! Дълбоки като Марианската падина бас линии, сочни като от вуду церемония барабани и хармонии от третото хилядолетие - всичко това събрано в абсолютно завладяваш ритъм - прост, като ритъма на сърцето.

С него, електронната музика се ражда отново, чиста, освободена от стилови и национални предрасъдъци.

Няма да е преувеличено ако кажем, че резидентурата на Локо Дайс в ДС 10 на остров Ибиса от 2002 до 2006 година промени не само клубния звук, но и самите клабъри, карайки ги да се обърнат към по-интелектуалната и стойностна електронна музика.

Сетовете му са истинско еуфорично откровение независимо дали се случват по време на най-големия немски техно фестивал Таймуорп, в най-луксозния Ню-Йоркски клуб или на някой екзотичен плаж в Южна Америка.

Неговите продукции се издават от най-модерните грамофонни компании в момента - Майнъс, Овум, Каденца и Кокуун. Въпреки, че е едно от най-желаните имена навсякъде по света, Локо Дайс много внимателно подбира местата, където пуска музика и Метрополис са изключително горди, че от многобройните предложения, той е предпочел да направи своя дебют в България именно на Бал в бяло на 10 октомври.

Ливио и Роби са зедно от 2004 година. Първи ги забелязва Стив Лоулър, който оценява по достойнство продуцентските им умения и включва техни продукции в легендарната си компилации "Lights out 3" и "Viva".

Безкомпромисният им звук, който черпи с пълни шепи вдъхновение както от дийп хауса, така и от Детроитското минималистично техно бързо ги превръща от локално, Румънско  в глобално явление и скоро те покоряват дансингите на цяла Европа.

През 2006 те печелят двете най-престижни награди на the Heineken Music Thirst Studio Global Session competition - Глобални победители и Наградата на публиката. Списанието DJ описва сетовете им като "великолепни", а албума им излязъл наскоро под името Monochrome - Children Of House fw 01 като "запомнящ се".