Истинска война между чалгата и рока ще настане в разгара на летния сезон, когато легендите от "Сигнал", предвождани от легионите на мото клуб "Велика България", тръгват на турнe из родното Черноморие.

Не е тайна, че бомбата между двата жанра цъка от години. Особено в морския регион, където всички кръчми канят чалга звезди и всяко заведение организира свои "рекламни кампании". Лепенето на плакати и афиши на неразрешени места - стълбове, кофи за боклук, дървета, електрически табла, е практика за най-лекия жанр.

Екипът на "Сигнал" също стана жертва на агресивната реклама на попфолка - един рекламен постер на групата оцеля само 43 минути след залепването му на регламентирано място. Върху него бяха залепени за кратко два афиша за реклама на чалга певци в заведение от същия град.

Легендарните музиканти започват шествието си от днес - 10-ти август. Мощните мотори на рокерите ще съберат погледите на туристите в българските курорти час преди концертите на "Сигнал" в Бяла, Приморско - 11.08 и Царево - 14.08.

"Ще спасим красивите черноморски туристически градчета от чалга нашествието и ще подкрепим българския рок!" - потвърдиха рокерите и тръгнаха със специално изработени знамена с логото на група "Сигнал" по градовете.