От 18 до 20 юни ще се проведе второто издание на фестивала ParkLive Fest, което ще е под патронажа на френския посланик у нас Негово Превъзходителство Етиен дьо Понсен.

Миналата година от 3-дневния маратон бяха част Roots Manuva, Tricky, Lamb и др. Фестивалът спечели хиляди фенове у нас и международно признание в чужбина. ParkLive бе номиниран за най-добър малък фестивал в Европа за 2009 г. в престижните класации UK Festival Awards и European Festival Awards.

А тази година организаторите са подготвили още по-стилна и неочаквана селекция за феновете.

Създателите на "съвременното танго"-френското трио Gotan Project ще са хедлайнерите на 19 юни, които пристигат у нас с подкрепата на Френския културен институт. Филип Коен Солал, Едуардо Макароф и Кристоф Мюлер са музикантите, които промениха представите за тангото.

Черпейки вдъхновение както от африканските корени на тангото и аржентинския фолклор, така и от градската атмосфера на съвременен Буенос Айрес, Gotan Project запазват секси звученето на танго, примесвайки го с електронното звучене.

Така още с дебютния си албум La Revancha del Tango през 2001г., те преместиха тангото от танцувалните салони в най-модерните клубове, превръщайки се в любимци на най-популярните диджеи в Европа и Америка. А резултатът е над 2 млн. продадени копия и над 400 концерта на най-престижните сцени по целия свят.

Преди Gotan Project на ParkLive fest за подгряване на фестивалното настроение организаторите са осигурили срещи със забавния Mr. Scruff от Ninja Tune (27 март) и французите от The Dynamics (23 април) в Sofia Live Club.