Ежегодната поредица от партита на Слънчев бряг SOLAR SUMMER FESTIVAL 2010 ще започне на 31 юли и ще завърши на 20 август. Както предишните години партитата ще заемат място през уикендите на обявения период. Българското участие ще е в лицето на резидентите на Ялта & Solar DJ Juan Alvarez и Liubo Ursiny, без които няма да започва и да завършва нито едно от тях.

Грандиозното начало на SOLAR 2010 ще бъде на 31 юли с техно магнатът Richie Hawtin. В годината, в която Plastikman се завърна на световната сцена, Richie Hawtin се завръща в България, на мястото, което той сам определя като страхотно - Cacao Beach.

Известен на целия свят като основателят на един от най-добрите лейбъли за електронна музика - Minus, и като един от най-актуалните диджеи вече 20 години.

На 6 август на Cacao Beach щафетата ще поеме легендарният Fatboy Slim. Пионерът, който наложи big beat като музикален стил със супер успешните си албуми Better Living through Chemistry, You've Come a Long Way, Baby и Halfway Between the Gutter and the Stars. Покорил всички класации с абсолютните хитове като "The Rockafeller Skank", "Right Here, Right Now", "Praise You", той работи и с звезди като U2, Madonna, Cornershop, Wildchild, Beastie Boys, Fluke...

Хедлайнер на почти всички най-големи фестивали, той е сред малкото диджеи, които успяват да съберат на свое парти над 250 000 души - през 2002 г. на плажа на Брайтон.

На следващия ден (7 август) зад пулта в Bedroom Beach ще застане любимецът на българската публика - Sandy Rivera. Tази година той пристига и с нов албум The Blackwiz Farm, който излезе на пазара в последните дни на април.

На 13 август пристига Armin Van Buuren. Авторът на супер успешни четири албума и хитове като "Who Is Watching", "Going Wrong" и "In and Out of Love", в момента подготвя нов албум. Самият той признава, че огромната му популярност се дължи на неговото радио шоу A State Of Trance (ASOT), което се излъчва всяка седмица в над 40 страни.

На пазара вече е годишната му ASOT компилация, която включва ексклузивни парчета, ремикси и свежи тракове на звезди като Оrjan Nielsen, Andy Moor, Thomas Bronzwaer, Faithless и Arnej. В компилацията попада и чисто новото парче на самия Armin, продължение на "Tuvan".

На следващия ден, 14 август парти вълната ще залее Bedroom Beach с тандема Mark Knight & Martijn Ten Velden. Миналата година с 6 часов сет те подлудиха българската публика и именно събитието в България Mark Knight обяви като най-доброто му парти за 2009г. в класацията на DJ Mag TOP 100.

Финалът на SOLAR SUMMER FESTIVAL ще сложи нюйоркската хаус легенда Victor Calderone. На 20 август на Cacao Beach Victor Calderone ще е грандиозният завършек на поредицата мега събития на българското Черноморие.