"Преди концерта" е специалната рубрика в афиша на "Дома на киното", в която се появяват филми и заснети концертни участия на различни музиканти, които предстои да видим на българска сцена.

Това е нещо като подгряване на публиката преди спектакъла на живо, запознаване с изкуството на дадения изпълнител, предвкусване на удоволствието от реалната среща с артиста.

Начинанието започна в "Дома на киното" през лятото с филма-концерт на Боби Макферин със специалното участие на българския хор "Ангелите" и бе прието изключително радушно от публиката.

Сега ще продължи с прожекцията на филма на Карлос Саура "Иберия" и със специалния видеоклип на Фернандо Труеба на песента "Zambra" от програмата "Mujeres" на Естрея Моренте.

На 27 септември от 21:00 ч. в "Дома на киното" в София влюбените във фламенко изкуството й ще могат да видят освен направения с любов и изящество видеоклип на песента "Zambra" от Фернандо Труеба и превъплъщението й в гранд дама от Севиля в "Иберия" на Саура, и кадри от домашно семейно забавление (juerga) в къщата на баща й - фламенко легендата Енрике Моренте (който също участва в „Иберия") в Гранада, където тя се надпява с 80-годишната си баба Исабел Ла Голондрина.

Цените на билетите за вход ще бъдат 5 лв и 3 лв за студенти и ученици.

Видео клипът "Zambra" може да видите и на 26 септември в Институт "Сервантес" - ул "Съборна" 1 в София в рамките на "Деня на отворените врати".