Ник Менса, бивш барабанист на хеви метъл групата "Мегадет" почина, след като получи "масивен инфаркт" на сцената. Това съобщи мениджърът му Роб Болджър.

51-годишният музикант свирил с групата си "ОНМ" в Лос Анджелис в събота вечерта, когато внезапно припаднал, допълни Болджър. Той незабавно бил откаран в болница, но лекарите само констатирали смъртта му.

Менса се присъединява към "Мегадет" през 1989 г. и записва с групата 4 албума, преди да я напусне пруз 1998 г. Неговият приятел и биограф Дж. Маршал Крейг споделя, че смъртта на Менса е оставила приятелите му "прекалено вцепенени, за да мислят за друго, освен за семейството му".

"Той прекара две седмици с момчетата в Тихоокеанския северозапад и беше абсолютно въодушевен. Утре планираше да лети до моя дом в Кейп Код, за да довършим комиксовата версия на книгата, която написахме за живота му", разказва още Крейг.

"Мегадет", създадена през 1983 г. от Дейв Мъстейн, се превръща в една от четирите най-популярни траш метъл групи през 80-те, заедно с "Антракс", "Слейър" и "Металика".

Менса свири за първи път с бандата на концерт в Брадфорд, Северна Англия, през 1988 г. и на следващата година става неин постоянен член. Участва в албумите Rust In Peace, Youthanasia, Cryptic Writings and Countdown To Extinction. Последният е най-продаваният албум на "Мегадет", достигайки второ място в класациите в САЩ и пето във Великобритания.

Според уебсайта на Менса барабанистът напуска бандата, след като е открит тумор в коляното му по време на турне през 1988 г. През 2002 г. издава солов проект, озаглавен "Life After Deth".