Британската соул звезда Алис Ръсел  стартира турнето по представянето на новия си албум Pot of Gold от София.

Няколко дни след световната премиера  на албума в Лондон, на 24 октомври гласовитата изпълнителка пристига у нас, за да гостува на специалното музикално събитие Bushmills Brothers with soul.

На 24 октомври в зала"Универсиада" българската публика ще е сред първите, които на живо ще чуят новите парчета на Алис Ръсел и ще се докоснат до невероятния й глас.

Сравнявана често с Amy Winehouse и други звезди от съвременната британска соул сцена, Alice Russell не крие, че музикалното й развитие  е повлияно от Eva Cassidy, Stеvie Wonder, Aretha Franklin и Jill Scott, но даровитата изпълнителка има свой почерк.

Това ясно личи дори и от кавърите на парчетата на Seven Nation Army и Crazy, които имат еднаква популярност с оригиналите си.

Обича да експериментира не само с музиката, но и с храната, затова при гостуването си у нас предпочита да пробва българската кухня.

След  Алис Ръсел и нейната банда на сцената ще се появят и артистите от  Nightmares on Wax Soundsystem, които пристигат у нас с две MC-та.

Състав, който автоматично гарантира качествена авторска музика, съчетаваща чил аут, хип-хоп, соул и дъб, атрактивно сценично поведение и голямо забавление за всички присъстващи в „Универсиада".

Билетите за специалното музикално събитие Bushmills Brothers with soul се продават на цена от 20 лв. в мрежата на eventim.bg, а в деня на провеждането ще са по 25 лв.

Зала „Универсиада" ще бъде отворена в 19 часа, а около час по-късно на сцената ще се появи Alice Russell. На събитието няма да бъдат допускани гости с професионални фотоапарати и камери.