Космическият телескоп „Хъбъл" ще бъде изстрелян от IMAX София на 28 октомври.
Най-новото Imax преживяване, озвучено на български от Владо Карамазов.

Повече от 20 години, космическият телескоп „Хъбъл" ни впечатлява с несравними гледки от космоса-от великолепието на небесните ни съседи до галактики на милиарди светлинни години.

На 28 октомври българските зрители също ще могат да излетят от IMAX София, заедно с екипажа на совалката Atlantis STS-125, и да пътуват из космоса, от сърцето на мъглявината Орион и Млечния път до края на обозримата вселена.

"Космоса, наблюдаван на IMAX 3D® e възможно най-близкото преживяване до истинско пътешествие в откритото пространство, направо си там", сподели режисьорът Тони Майерс. "С IMAX, ние можем да транспортираме хора до галактики, отдалечени на 13 милиарда светлинни години. Пътуването до звездите е достъпно най-сетне за всички."

"Хъбъл" ще отведе кинолюбителите на едно уникално пътешествие през далечни галактики, за да открият величието и тайните на нашата вселена. Невиждани досега 3D полети до най - отдалечените точки на Вселената ще направят зрителите свидетели на най-трудните и важни начинания в историята на НАСА.